Ova Erdemir İlkokulu

Vizyon: Öğrencilerimize sadece öğreten değil onları yaşama hazırlayan, gelişme ve yenilenmeyi devamlı yaşayan, vatanını ve milletini seven ve değerlerine sahip çıkan iyi insan modelini benimsemiş, kültürlü bireyler yetiştirmek temel amaçtır.

Misyon: Atatürkçü düşüncenin ışığı altında; kendisine ve ülkesine sorumlu, gelişimini çağın gelişmişlik düzeyi ile sınırlandırmayan, düşüncelerini özgürce ifade edebilen; dürüst, paylaşımcı, kendisine güvenen, mutlu, çevreye duyarlı, barışçı gençler yetiştirmek ve onları bir üst öğretime hazırlamaktır.

Başarılar:

Yabancı Dil:
Servis Bilgisi: Öğrenci evleri okula yakın olduğundan öğrencilerimiz okula yaya olarak gelmektedir.
Sportif Etkinlikler:
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: eTwinning projeleri

WEB - https://ovaerdemirilkokulu.meb.k12.tr

Adres - Ova Köyü No26

Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Yerleşim Yeri - 80 haneli küçük ve şirin bir köy olan Ova Köyü, Erdemir Kızılcapınar Barajı nedeniyle istimlak sahası içerisinde kaldığından 17 Kasım 1993 günü baraj sularına terk edilmiştir.Yerleşim alanındaki evler yükselen konumlara geçerken baraj suları görülmeye değer bir manzara oluşturmuştur.

Adres - Ova Köyü No26

Ulaşım Köy ile ilçe arası ulaşım köy minibüsüyle sağlanmaktadır. Devrek Ereğli yolu okulumuzun hemen üstünden geçtiği için iki ilçeye de ulaşım imkanı mevcuttur. Güneşli başta olmak üzere Çaylıoğlu´nun köyleri Hasbeyler, Düzpelit, Öğberler ve Akkaya gibi ilçe merkezine uzak köyler de bu güzergahı kullnadıkları için hemen hemen günün her saatinde ilçe merkezine dolmuşla ulaşım imkanı mevcuttur.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Zonguldak iline 65 km, Ereğli ilçesine 25 km uzaklıktadır.